Home Pastrama de oaie
Pastrama de oaie
Pastrama de oaie PDF Imprimare Email
Pastrama de oaie
Scris de claudia   
Vineri, 15 Octombrie 2010 14:18
Pastrama de oaie

Romanii au fost, sunt si vor fi intotdeauna niste gurmanzi inraiti. Preparatele traditionale absolut apetisante au fost dintotdeauna un motiv pentru romani sa manance bine si gustos. Pastrama de oaie este unul din preparatele pe care romanii il prefera pentru a-si desfata simturile gustatile. Prin intermediul acestui preparat romanii, si nu doar acestia, isi rasfata simturile gustative si se bucura de aroma deosebita pe care pastrama de oaie le detine indiferent de modul de preparare.



Pastrama de oaie se poate prepara in mai multe feluri, insa specialistii in arta culinara sustin ca pastrama de oaie este cu adevarat gustoasa si isi pastreaza nutrientii in totalitate doar in forma afumata. Poti realiza un ospat minunat de care intreaga familie sa se poata bucura daca vei incerca sa prepari pastrama de oaie in urmatorul fel: ai nevoie de doua kilograme de carne de oaie, patru capatani de usturoi, o cantitate moderata de sare echivalenta a doua lingurite, o cantitate de piper la fel de moderata echivalenta a doua lingurite, o lingurita de boia, o lingurita de cimbru la care se adauga si o jumatate de pahar de vin alb.



Modul de preparare a acestei retete de pastrama de oaie este unul destul de usor. Dupa ce ai obtinut carnea poti incepe sa o transezi in porti normale cu o grosime de maxim un centimetru. Urmeaza sa prepare condimentele si combinatiile de condimente de care ai nevoie pentru a realiza o pasta necesara pentru acest preparat. Aceasta pasta pentru pastrama de oaie se realizeaza din urmatoarele ingrediente: usturoi pisat, sare, piper, boia, cimbru. Toate aceste ingrediente urmeaza a fi amestecate, iar pasta rezultata urmeaza a fi folosita pentru masarea bucatilor de carne. Aceste bucati de pastrama de oaie trebuie unse in mod uniform cu aceasta pasta obtinuta din condimente pana in momentul in care acestea se imbiba de condimente si usturoi.



Urmeaza etapa finala prin care bucatile trebuie asezate una peste cealalta intr-un ceaun si peste ele trebuie varzat o cantitate moderata de vin alb. Ceaunul trebuie infasurat in folie de plastic sau trebuie acoperit cu exactitate pentru a nu elibera aroma preparatului. Dupa aceasta etapa urmeaza ca pastrama de oaie sa fie tinuta ori la frigider ori intr-un beci unde temperatura este scazuta timp de cinci sau sapte zile. Cei care prefera astfel de preparate afumate, pot lasa pastrama de oaie la afumat adaugandu-i un plus de aroma si gust. Dupa toate aceste etape pastrama de oaie va deveni un preparat delicios, fraged si aromat. Acest preparat de pastrama de oaie poate fi servit cu succes alaturi de cateva garnituri apetisante precum cartofi prajiti, mamaliga, must de struguri sau salata de muraturi.


 


Sondaje

Ce mancare de oaie preferi?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori şi 2 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 

Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com